20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Výživová poradna › Broskvové řezy

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 280 g
moučkový cukr 160 g
vejce 3 ks
máslo 150 g
prášek do pečiva 20 g
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky, mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko, promícháme a lehce vmícháme ušlehaný tuhý sníh. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, upečeme při teplotě 180° dorůžova a necháme vychladnout. Broskve vypeckujeme, nakrájíme na čtvrtinky a podusíme se dvěmi lžícemi cukru asi 5 minut. Pokud jsou broskve po podušení moc řídké, vmícháme dvě lžičky vanilkového pudingu rozmíchaného v 50cl studené vody a povaříme dvě minuty. Směs rozetřeme na moučník a necháme zchladnout. Z pomerančového džusu, dvou lžic cukru a vanilkového pudingu uvaříme krém, kterým polijeme připravenou buchtu a dáme do lednice ztuhnout.

Tip:
Místo pomerančového džusu můžeme použít broskvový.


Další fotografie
 


RECEPTY

Dřevorubecké tousty

Postup: Sýr nastrouháme nahrubo, šunku nakrájíme najemno. Smícháme s vajíčkem a... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené vepřové koleno na černém pivu

Postup: Vepřové koleno dáme do osolené vody, přidáme 3 bobkové listy, 10 kuliček nového... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohová střecha

Postup: Utřeme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a tvarohem. Můžeme ochutit rumem.... zobrazit recept

RECEPTY

"Klobásky" z mletého masa

Postup: Rohlík si namočíme do 1 dl mléka.Slaninou, nakrájenou na plátky, si vyložíme... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené farfalle s kuřecími játry

Postup: Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky, žampióny oloupeme a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...